Använd gärna texterna, eller hör av er för en intervju. Klicka på bilderna för att ladda ner dem.

Norrköpings kommande countrystjärnor släpper singel

Singer/songwriter-duon – artisten Linnea Lindblom och gitarristen Lucas Hild – släppte fredag 12:e maj singeln Butterflies. Låten är en mix av pop, rock och country, med härlig energi att dansa till.

”En riktig radiodänga som är publikens favorit när vi spelar den live”, säger Linnea.

“Det roliga med Butterflies är att den är motsatsen till mitt perspektiv. Efter att mitt ex gjorde slut ville jag skriva en låt om att kärlek är ett val, och inte bara en känsla. Så började jag, men inget lät bra. Så det fick bli tvärtom. Som pojkvännen sa. I don’t feel the butterflies.”

“Musik har en så känslomässig berättarkraft, och meningen har verkligen växt för mig eftersom. Jag gillar att berätta historier med musik, och det behöver inte alltid vara mina egna. Men det finns ju också delar av mig i texten, det finns det alltid.”

Låten har de spelat in, mixat och producerat själva.

Efter släppet kommer relaterade YouTube-videor, en massa spelningar och sedan fler singlar.

”Det här är bara början.”

Lyssna gärna och lägg till Butterflies i din sommarspellista på Spotify (och alla andra streamingtjänster).

Linnea Lindblom

Linnea Lindblom är en singer/songwriter från norra Sverige. Hennes musik är en blandning av pop, rock och country, med texter som ofta har inslag från hennes stora intresse – rymden. Hon har skrivit egen musik på akustisk gitarr sedan 2013 (och även klatschiga slingor under barndomen, såsom spionlåten “Hemligt uppdrag”).

Under de senaste åren kommer hennes inspiration från artister som Carrie Underwood, Paramore, First Aid Kit och Hozier. Linnea giggar gärna i hemstaden Luleå, men spelar även i resten av landet och har varit med som Veckans Färsking i P4 Norrbotten med sin singel Syzygy.

Idag har hon just gått ut linjen produktion, songwriting, och entreprenörskap i Norrköping för att utvecklas som både artist och entreprenör. Under denna tid släppte hon sin EP Kingdom, med låtar som alla handlar om rymden på ett eller annat sätt. En astronaut som sjunger till sitt barn, någon som reser på en satellit och ett kungadöme på månen.

Nya låtar skrivs på löpande band och de två senaste somrarna var det turné tillsammans med gitarristen Lucas Hild. Främst i hemstaden Luleå, och i Stockholm, bland annat på Klubbviken Havsbad och festivalen Putte i Parken.

Linnea Lindblom släpper EP:n Kingdom!

Fredag den 29:e oktober 2021 släppte Linnea Lindblom sin debut-EP “Kingdom”. Samma dag hade hon ett 30-minuters realeasegig med gitarr, sång och stämmor i Norrköping.

“Det var skitkul att spela en hel setlist med mina egna låtar. Och de lät så jäkla bra med alla stämmor. Med mig på sång hade jag mina goda vänner, Ida Jansson och Cecilia Jatta Johansson. Efter vi spelat såldes också EP:n som skiva! Dagen efter flög jag hem till Luleå och hade en till spelning där.”

De fyra låtarna på EP:n har hon skrivit, arrangerat, spelat in, producerat och mixat själv.

“Det är första gången jag mixat något seriöst själv. Det var en riktig utmaning men också riktigt kul. Det blev många långa, sena kvällar i studion. Och inte så mycket sömn.”

EP:n heter Kingdom, namnet taget från låten “Kingdom on the moon”. Månen, stjärnorna och galaxer. Alla låtarna har ett genomgående tema – rymden.

“Rymden har alltid fascinerat mig. Storleken, skönheten, känslan man får av att stirra upp på stjärnorna en mörk höstnatt. I stugan brukar jag lägga mig på gräset mitt i natten och bara titta upp. Man känner sig så liten, men samtidigt så stor.”

Du kan lyssna på Kingdom på Spotify (gärna under en klar stjärnhimmel).

Det där är omöjligt!

Min familj är väldigt musikintresserad, och vår lägenhet är full med gitarrer. Min pappa spelar alla möjliga instrument och är med i ett band. Därför har jag alltid haft musiken runt omkring mig. Men ingen har någonsin tvingat mig att spela. Mitt intresse började när jag hörde en bra låt som jag ville kunna spela på gitarr, och gick och frågade pappa hur jag skulle spela den. Så visade han och jag försökte härma. Men det gick inte! Det här är omöjligt att spela, gnällde jag.

“Men om jag kan spela det så är det väl inte omöjligt?” svarade han. Argt försvann jag in på rummet i en vecka, men när jag kom tillbaka hade jag lärt mig spela låten. Här var jag ungefär tio år. Ända sedan dess har jag spelat gitarr och sjungit.

Några år efter det började jag skriva egen musik, och den låten som är grunden till allt är Syzygy. Det var den första ordentliga låten jag skrev som jag dessutom tyckte blev bra.